Ik ben in 1952 in Den Haag geboren. Als kind hield ik erg veel van kleuren en creatief bezig zijn. Na mijn middelbare schooltijd ben ik werkzaam geweest op kantoor en in de avonduren heb ik verschillende workshops ed gevolgd. Tijdens mijn huwelijk ben ik ook altijd creatief bezig gebleven. Ik heb veel cursussen op allerlei gebied gevolgd.

Toch bleef het schilderen en met name kleurrijk werk, mij altijd fascineren. Inmiddels had ik 2 zonen en kleine kinderen en hobby’s is een lastige combinatie. Maar ook bij de opvoeding van kinderen kun je je creativiteit volop gebruiken. Toen mijn jongens het huis uit waren bleef het schilderen trekken, maar ook andere creatieve bezigheden hadden mijn belangstelling. Uiteindelijk, ik woonde inmiddels in het prachtige Zeist, heb ik gekozen voor schilderen en boetseren.

Ik volg lessen in abstract schilderen bij Rolina van Vliet in Hoevelaken. Ook ben ik enige jaren in de leer geweest bij de Zeister kunstschilder, waar ik mij voornamelijk bezighield met experimenteel schilderen met purschuim, klei, karton, hooi, zand enz.

Dit experimenteel schilderen kunt u terugzien in veel van mijn werken. Ik combineer zo de abstracte kunst met het experimenteren, wat dikwijls tot onverwachte resultaten leidt. 

Blue experience    Hidden animals
 Blue experience gemaakt met purschuim   Hidden animals met eierdozen en draadjes

 

WhatsApp Image 2017 05 11 at 21.34.02

Ook boetseren heeft mijn liefde en dat doe ik dan ook regelmatig. In mijn eigen keramiekoventje zijn al heel wat creaties gebakken, waarna ieder werkstuk door te glazuren zijn eigen identiteit krijgt.

Het exposeren van mijn werk gebeurt vaak in verzorgingshuizen in de omgeving. De vrolijke kleuren worden door de bewoners meestal erg gewaardeerd en vrolijken de vaak  sombere gangen wat op. 

Afleveren schilderij cropOok maak ik werk in opdracht, echter wel altijd richting abstract en/of experimenteel.

Al met al ben ik heel veel met mijn hobby’s bezig, waar ik veel voldoening uit haal. Ik hoop dan ook nog lang zo bezig te kunnen blijven. 

In het Atelier

 IMG 7413 IMG 7414   IMG 7415
     
WhatsApp Image 2017 05 11 at 21.41.31 WhatsApp Image 2017 05 11 at 21.37.57 WhatsApp Image 2017 05 11 at 21.39.26
 Begin van een schaapskudde

Mijn man schildert de lijsten en lijst de
schilderijen in

Schaapskudde aan het boetseren

  

Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteer door te sluiten.